Lajme

Studimi: Gratë bëjnë më pak aksidente se burrat

Gratë janë të përfshira në aksidente më pak të rënda sesa homologët e tyre meshkuj.

Sipas raportit gratë janë një marrëveshje më e mirë për kompanitë e sigurimeve, jo vetëm sepse janë më pak të përfshira në aksidente në përqindje, por edhe sepse ato gabojnë më rrallë dhe prandaj ato do të meritonin norma më të favorshme të sigurimit, transmeton ATSH.

Analiza e “AutoPlus” tregon se gratë janë më pak të prekura nga burrat në rastet e aksidenteve, dëshmi e kujdesit të tyre më të madh, përcjell albinfo.ch.

Në fakt, ato përfaqësojnë 44% të atyre që kanë pasoja të vogla, 23% të aksidenteve me dëmtime të rënda, dhe 34% të aksidenteve me dëme serioze.

Me fjalë të tjera, gratë janë të përfshira në aksidente më pak të rënda sesa homologët e tyre meshkuj.

Për më tepër, aksidentet që përfshijnë një shofere femër përfshijnë gjysmën e shkallës së v’dekshmërisë në krahasim me aksidentet që përfshijnë një burrë pas timonit.