Lajme

Aplikacioni i cili u lejon burrave të ndjekin çdo hap të grave të tyre

Në Arabinë Saudite është shfaqur një aplikacion që u lejon burrave të monitorojnë bashkëshortet dhe vajzat e tyre.
Google dhe Apple morën shumë komente negative nga aktivistët për të drejtat e njeriut, pasi e lejuan këtë kërkesë të gjendet në ofertën e tyre, transmeton KosovaPress.

Absher është krijuar nga Qendra Kombëtare e Informacionit, e cila në të vërtetë është një projekt i Ministrisë së Punëve të Brendshme.

Të drejtat e grave në Arabinë Saudite janë mjaft të kufizuara. Për shembull, gratë kanë nevojë për leje nga babai ose bashkëshorti për t’u larguar nga vendi. “Kjo kërkesë është fyese dhe poshtëruese, është e tmerrshme, pasi lejon njerëzit të ndjekin çdo hap të grave të tyre”, tha Rotna Begum nga Qendra për të Drejtat e Njeriut.

Google dhe Apple kanë marrë kërkesa për tërheqjen e aplikacionit, pasi ai mund të dërgonte një mesazh te një njeri në kohë reale sa herë që një grua largohet nga vendi.